September 2012

Nyhedsbrev for Klub Godset august 2012.

Kære alle.

Så er Godset for alvor igen tilbage i hverdagen, alle personaler har afholdt deres ferie..

Opstarten på alle skolerne har været super og vi har siden sommerferiens afslutning og skolernes start haft rigtige mange medlemmer der har glædet sig til at se kammeraterne igen. Og sikke en snakken, leg og social samspil der har været. Det er skønt at se alle jeres søde børn og unge så glade og livlige.

Nyt på Godset.

I sommerens løb har vi fået nogle nye ansigter i huset og sagt farvel til en enkelt. Andreas havde sidste dag 31. juli og nu er han kommet på skolebænken med en ambition om at ville arbejde i Klub på sigt. Tenna er ny medarbejder i Krea og støttepædagog, Mohammed som er ansat unge medarbejder et par gange om ugen og Lea er en ung kvinde, der er ansat til at hjælpe med vores dans til Dansekonkurrencen. Bianca er i virksomhedspraktik resten af året hos os.

I sommerens løb har vi også forsøgt at få et bedre system til ind - og udkrydsning af medlemmerne og kommunikationsveje til jer forældre. Derfor har vi indkøbt et system der hedder Tabulex Klub. Det minder om det system der er på de enkelte skoler i SFO. For at komme ind som forældre skal I logge ind www.klubweb.dk og første gang komme I ind via Nemid og oprette en bruger profil under menu punktet stamkort. Det betyder at I fremover både kan logge ind via app (søg i app-store under Tabulex SFO) og jeres brugernavn på nettet på www.klubweb.dk . Dette gør det meget nemmere for os at komme i kontakt med jer samt for jer at komme i kontakt med os og vide hvad der foregår i hverdagen. I kan til hver en tid rette telefonnummer på jer selv og børnene og meget vigtigt for os er at e-mailen er rigtig, når jeg sender nyhedsbrev til jer.

Og så har vi flyttet indgangen. Den er nu kommet ind hvor billard også står og her er der mere plads til at være sammen, tale med medlemmerne, deltage i spil osv. Det har givet meget mere liv og en bedre mulighed for at være der for jeres børn.

Lidt om den kommende tid.

På onsdag den 29. august har vi pædagogisk tilsyn på Godset fra kl. 14 – 17. Det betyder der kommer et par super kompetente klubfolk/konsulenter og giver deres besyv med hvordan vi kan blive bedre til det vi gør og ændre der er uhensigtsmæssigt. De skal i den forbindelse observere vores tilgang til børnene, de aktiviteter vi laver og tale med bestyrelsen og udvalgt barn.

Fredag den 31. august har vi DISCOFEST og giver den fuld gas fra kl. 18.00 til kl. 22.00. Festen er gratis for alle vores medlemmer og der er mulighed for at købe toast med enten oksekød eller skinke, lidt chokolade, popcorn og slushice. Og så giver vi den fuld gas med leg musik og dans…

Fra og med mandag i denne uge har vi sat gang i vores Dansekonkurrence. Det betyder at vi har flere af de faste voksne på til at varetage denne opgave, samt at vi har sat en super sej ung kvinde som hedder Lea, til at hjælpe børnene og de unge til at får de rigtige ”moves”. Lea har især kompetencer i Hip Hop og det mere moderne dans.

I Krea er vi i gang med flere projekter. Vi er ved at få frisket vores Pigerum op og det betyder at pigerne før ferien var ude og købe en masse skønne ting og tilbehør. Og så er de ellers i gang med at sy puder og gardiner til rummet. Temaet er Lilla. Foruden det vil vi også kaste os over at få malet en væg med forskellige nuancer, men stadig i temaet lilla. Så hvis der er behov for at sy ”munde” puder til pigerummet og fikse gardiner foregår dette om onsdagen.

Pc-værkstedet er næsten færdigt. Det har taget drengene og Peter en rum tid at få sat bordplade, lys osv. op. Men nu set det ud til at vi er ved vejs ende. Det betyder så nu at der er mulighed for at komme i gang med at skille og samle diverse Pc dele og hele computere. Alle er velkomne til at deltage. Der er åbent i Pc-værkstedet hver torsdag.

Motocross og Bo-cart er igen på banen. Bo-cart kørsel er for alle børn med tilladelser, men motocross skal de unge gå i 6. klasse for at få tilladelse til at køre. Vi påtænker inden længe at anskaffe os, en motocross cykel mere, så der kan være to på banen af gangen.

Teltovernatning i Godsets baghave. Fredag den 7. september til lørdag den 8. september er der overnatning på Godset i telt. Ahmet og Manolli kaster sig ud i den opgave sammen med de børn der rigtig gerne vil deltage. Alle Godsets medlemmer er velkomne til at deltage. Hvad der ellers skal foregå osv. Får I mere at vide om senere.

Hverdagen på Godset.

Efter at have haft bestyrelsesmøde i torsdags har jeg aftalt med dem at jeg lige vil fortælle jer lidt om hvad personalet også bruger tid på når Godset ikke har åbent.

På Godset er det sådan at vi også bruge tid på opsøgende arbejde. Altså at finde de unge og børnene, hvis vi ikke ser dem i klubben et stykke tid eller er lidt ekstra opmærksomme på hvad de egentlig går og foretager sig uden for Godset.

Hver uge er Godset på besøg på skolerne i vores område i børnenes og de unges spisepauser. Det betyder at vi får en sludder med dem i skolegården om hvad der rør sig i deres liv, hvad de laver når de ikke er i skole eller hos os og vi hjælper dem med at tage hånd om evt. konflikter og problemer i deres liv. Skolerne er selv sagt indforstået med at vi kommer.

Det er en vigtig funktion for os i vores hverdag, som er med til at sikre vi har en rigtig god kontakt til jeres børn, også når de ikke er på Godset.

Der ud over har vi en funktion i huset, som vi kalder en svæver. Pt. er det Bjørn der har denne funktion. Det betyder at han er opsøgende på børn som er lidt stille, mistrives, ikke kommer i klub de plejer osv. Det kan også sagtens være at han lige går en tur i lokalmiljøet, hvis der virker til at være brug for det. Underforstået at vi jo som regel ved alt hvad der foregår, også alt det de unge og børnene ikke tror vi ved.

Ud over det, er der tit møder på skoler og andre steder som omhandler vores medlemmer. Vi deltager gerne i alle disse møder, sådan at vi kan være med til at sikre trivsel for den enkelte. Det er vigtigt for os at børnene og de unge har det godt. Oplever vi ikke det, gør vi noget ved det.

25. oktober skal I sætte X i kalenderen.

For netop den aften bliver meget relevant for jer forældre. Den 25. oktober kl. 18 -20 har vi forældremøde med Tema Børn/unge og seksualitet. Jeg har fået fingrene i en speciel uddannet sundhedsplejerske i Greve kommunen, som ved rigtig meget om hvad der rør sig for børn/unge i klub alderen. Og her vil der også være mulighed for at melde sig til bestyrelsen, hvis der er et behov for det.

KFI-tema-dag. (Den Kriminalitetsforebyggende Indsats)

Mandag d. 10. september 2012 er der KFI-tema-dag i hele kommunen. KFI står for Kriminel Forebyggende Indsat. Der vil være en stor del af personalet der er af sted den dag. Derfor vil det være få udvalgte af os, som vil være tilbage for at varetage jeres søde børn indtil kl. 16, hvor de igen er tilbage. Så hvis I forældre har et stort behov for at give os en hånd på Godset den dag, skal I være hjertelig velkomne.

Nyt fra Bestyrelsen.

Der har i torsdags været bestyrelsesmøde og her blev bestyrelsen enig om at der når jeg sender nyhedsbrev ud også skulle lidt nyt med fra dem. Pt. står bestyrelsen i en høringsrunde, som betyder at de nu er i gang med at komme med et modsvar på de besparelser der er meldt ud. Desuden er der nu komme et princip fra Bestyrelsen om brugen af computere og spil. Dette vil snarrest blive lagt på godsets hjemmeside www.godset.greve.dk

Derud over går vores formand for Forældrebestyrelsen Hanne af. Derfor ville det være rart, hvis der var nogen, der i den øvrige forældregruppe sidder med et lille bestyrelses medlem i maven, ville komme i bestyrelsen, når det nu er muligt den 25. oktober.